Tuesday, 15 March 2011

SAP FI Question and Answers

QUESTION: 1
Which of the following statements are correct?
A. More than one chart of accounts can be created for each client
B. The chart of accounts contains all the G/L accounts, vendor accounts and customer
accounts
C. More than one company code can be allocated to the same chart of accounts
D. The chart of accounts controls all the customising settings in the R/3 system
E . All accounts within a chart of accounts must have the same tax code
Answer: A
QUESTION: 2
What status reports does Cash Management and forecasting include?
A. Cash management position
B. Liquidity forecast
C. Credit limit report
D. G/L account balances
E. Bill holdings
Answer: A,B,D
QUESTION: 3
Which of the following are clearing procedures in accounts receivable?
A. Incoming payment
B. Down payment request
C. Credit memo
D. Transfer posting
Answer: A,C,D
QUESTION: 4
When creating an Overhead Cost Order, the first order information which must be
entered is:
A. Order status
B. Order type
C. Settlement type
D. Curreny
E. Classification code
Answer: C
QUESTION: 5
When creating an Overhead Cost Order, the settlement rule must be entered in the control
data. Which settlement receivers are available for internal orders?
A. Cost center
B. Orders
C. General ledger accounts
D. Asset
E. Vendor
Answer: A,B,C,D
QUESTION: 6
In Controlling, a distinction is made between master data, planning, actual data and the
information system. Which of the following master data belongs to Controlling?
A. G/L account
B. Work center
C. Cost center
D. Activity type
E. Supplier
Answer: C,D
QUESTION: 7
Withing Overhead Cost Controlling activities are calculated. A Sender/Receiver
relationship exists. However, not all Sender/Receiver combinations are allowed. Which
of the following combinations make business sense?
A. Sender. Cost Center, Order, Project Receiver. Cost Center, Order, Project
B. Sender. Order Receiver. Cost Center, Project
C. Sender. Cost Center Receiver. Cost Center, Order, Project, Cost Object
Answer: C
QUESTION: 8
Period closing activities are also performed in Controlling. This is dependent on certain
prerequisites. Which of the following are MINIMUM criteria before it makes sense to
carry out period closing?
A. The posting period has been closed.
B. Materials have been withdrawn.
C. Personnel costs have been incurred.
D. Overhead has been incurred.
E. An order was closed.
Answer: C
QUESTION: 9
A chart of accounts
A. can be allocated to multiple company code
B. can be defined as the group chart of accounts
C. only contains definitions for G/L accounts
D. can only allocated to one company code.
Answer: A
QUESTION: 10
A client. ( Single Choice)
A. may only contain a single chart of accounts
B. may contain multiple charts of accounts
C. may only use one currency type
D. may only have one controlling area
Answer: B
QUESTION: 11
Identify the correct statement(s) relating to how the main business processes are
integrated in the SAP R/3 System. ( Multi Choice)
A. A purchase requisition is a documented request to purchase goods or services. In SAP
it can be created manually or automatically.
B. A goods receipt is the recording of the movement of materials into the warehouse. In
SAP, a financial document which updates the inventory account and an accrued liability
account is created
C. The Invoice receipt and verification process compares the vendor invoice with the
purchase order and goods receipt. However, the corresponding financial transaction must
be entered through the financial module of R/3.
D. In SAP, payment processing reduces the liability to a vendor and a company¡¯s cash
balance, records discounts taken and disburses payment.
E. A customer delivery is the transfer of the ownership of goods. A customer delivery
includes, creation of a delivery document, picking the goods for shipment; physically
transferring the goods to the customer and financially recording the goods issue.
Answer: A, B, D
QUESTION: 12
Identify the correct statement(s) regarding organizational elements within the R/3
System. ( Multi Choice)
A. The Sales area combines the sales organization, distribution channel, and division.
B. The Purchasing Organization is responsible for the purchasing for the only one plant.
C. A plant is a location in which inventory quantities and values are stored or
manufactured.
D. A Controlling area can comprise several company codes using different chart of
accounts but must operate in the same currency.
E. A profit center is used to generate income statements and operating profit statements.
Answer: A, C, D, E
QUESTION: 13
Identify the correct statements. ( Multi Choice)
A. All areas of an organization that are to be integrated into the R/3 Production system
should be included under one client.
B. The term ¡°client dependent¡± refers to tables or data that relate only to the client
which was accessed during the log on process.
C. Due to the integrated nature of SAP, there are certain core organization element that
cut across the modules. Client and company code are two of these core elements.
D. To determine the number of clients required, the focus is placed on data access and
sharing strategies.
Answer: A, B
QUESTION: 14
Which of the following statements is true ? ( Single Choice)
A. A Company code can belong to more than one controlling area.
B. A plant must be allocated to a company code
C. A controlling area and a company code must have the same local currency.
D. A business area and a company code are assigned to each other in the corporate
structure IMG
Answer: B
QUESTION: 15
Identify the correct statements relating to the Implementation Guide( Multi Choice)
A. When creating a project in the IMG, the application areas and countries are selected
from the Enterprise IMG
B. The number of implementation activities can be reduced by creating Project IMG
views, such as a view for ¡°mandatory activities¡±
C. The Project IMG must include all customizing activities for all R/3 applications.
D. The SAP Reference IMG is generated for the application modules to be implemented
in a company and for the different countries
E. Customizing transactions can be accessed from the SAP Reference IMG, Project IMG
and the Project views.
Answer: Pending. Please put your suggestions to terry@troytec.com
QUESTION: 16
What characteristics do roles have in the Workplace? ( Multi Choice)
A. Roles describe business processes in a company
B. Roles contain a collection of activities that a user who is assigned to this role can
execute
C. Roles represent a range of executable functions in a company that users can assign
themselves to
D. The authorizations required to execute the assigned functions are automatically linked
to roles
E. Roles contain MiniApps
Answer: Pending. Please put your suggestions to terry@troytec.com
QUESTION: 17
What content elements of the mySAP.com Workplace are provided? (Multy)
A. The Workplace contains role-based navigation options for R/3 transactions, reports,
and other links to various systems.
B. The Workplace is a completely personalizable working environment.
C. The Workplace contains role-specific information and role- based access to the
Marketplace.
D. The Workplace is used exclusively as a LaunchPad for Employee Self Service with
information for employees.
E. The Workplace contains personal Favorites.
Answer: Pending. Please put your suggestions to terry@troytec.com
QUESTION: 18
What are MiniApps?(Multy)
A. MiniApps are small applications that are started automatically when the Workplace is
called.
B. Miniapps are small applications that can be called from the Workplace.
C. MiniApps are small applications that communicate continuously with the implemented
SAP products
D. MiniApps are Java Applets that are loaded from the Workplace to the user client.
E. MiniApps are role-specific applications that can contain more activity options.
Answer: Pending. Please put your suggestions to terry@troytec.com
QUESTION: 19
About evolution in the world of business, we can affirmate that (Please choose the correct
sentence):
A. The internet revolution could turn available to companies the use of ERP
functionality.
B. The next generation of Ă‚“new dimensionĂ‚” products appeared taking functionality
out of the company, to bring value through extending the Internet Revolution.
C. The internet has driven to a collaborative environment where value is created through
collaboration within business comunities.
D. In the first the companies were looking at Cost reduction and efficiency through
integration of business comunities.
Answer: C
QUESTION: 20
About the definition of ERP and e-business functionalities, we can say that (Note: we can
have more than one correct sentence. Please select the sentences you think they are
correct):
A. ERP offers enterprise centric functionality (general ledger, payroll, order entry) to
integrate core, internal processes.
B. ERP is mySAP Financials and mySAP HR.
C. ERP is SAP R/3, while e-business is mySAP.com.
D. About Business Model, ERP can be considered as enterprise centric and e-business, as
extended and collaborative.
E. About Architecture, ERP can be considered as an integrated system and e-business, as
an integrated system and an open integration platform.
F. About Processes, ERP can have them integrated, core within enterprises and
collaborative, beyond company boundaries.
Answers: A, C, D, E.
QUESTION: 21
What is a SAP Business Object (Please choose the correct sentence)?
A. It is all the transaction data generated via transactions.
B. It is the instancied class of the Class Builder.
C. It is composed of tables that are related in a business context, including the related
appplication programs and it is maintained in the Class Repository.
D. It is the representation of a central business object in the real world, such as an
employee, sales order, purchase requisition, invoice and so on.
E. It is a sequence of dialog steps that are consistent in a business context and that belong
together logically.
Answers: D
QUESTION: 22
About BAPI (Business Application Programming Interface), what is true (Note: we can
have more than one correct sentence. Please select the sentences you think they are
correct)?
A. It is a well-defined interface providing access to processes and data of business
application systems.
B. BAPIs offer a stable, standardized interface for integrating third-party applications and
components in the Business Framework.
C. A BAPI is assigned to one and only one business object.
D. In the R/3 Enterprise version (4.7) we can use BAPI to create an internal order inside a
customized ABAP program.
E. A business object in the Business Object Repository (BOR) can have many methods
from which one or several are implemented as BAPIs.
Answers: A, B, C, D, E
QUESTION: 23
What can we say about ALE (Application Link Enabling, Note: we can have more than
one correct sentence. Please select the sentences you think they are correct)?
A. Business processes cannot be distributed using ALE.
B. The ALE concept is related to an enterprise structure with areas that have central tasks
and areas with tasks that are decentralized.
C. The applications are integrated via a central database.
D. The applications are integrated via the message exchange.
E. The ALE concept supports the implementation and operation of distributed SAP
applications.
Answers: B, D, E
QUESTION: 24
A company code is:
A. an independent accounting entity (the smallest organization element for which a
complete self-contained set of accounts can be drawn up).
B. an organizational unit in an enterprise that represents a closed system used for cost
accounting purposes.
C. an organizational unit that provides an additional evaluation level for the purpose of
segment reporting, for example.
D. a dependent accounting entity, according to Fiscal Year.
E. the highest level in the R/3 system hierarchy.
Answers: A
QUESTION: 25
Consider the following sentences:
A. 7.1. The variant principle is a three-step method used in R/3 to assign special
properties to one or more R/3 objects.
B. 7.2. One of the disadvantages to use variants is that it can't deal with the maintenance
of properties, which are common among several business objects.
C. 7.3. For using the variant principle, you must define the variant, populate it with
values and assign it to the R/3 objects.
D. 7.4. This principle is used for Fiscal Years, Posting Periods and so on.
Which of them is false?
A. 7.1 and 7.2.
B. 7.1 and 7.3.
C. 7.1.
D. 7.2.
E. 7.3.
Answers: D
In fact, the main advantage of using variants is that it is easier to maintain properties,
which are common among several business objects.
QUESTION: 26
Consider the following sentences:
A. 8.1. A fiscal year has to be defined by means of separating business transactions into
different periods.
B. 8.2. Special periods are used for postings, which are related to the process of the yearend
closing. In total, 16 special periods can be used.
C. 8.3. The Fiscal Year variant only defines the amount of periods and their start and
finish dates.
D. 8.4. The Fiscal Year is defined as a variant, which is assigned to the chart of accounts.
Which of them are true?
A. 8.1 and 8.2.
B. 8.1 and 8.3.
C. 8.2 and 8.3.
D. 8.2 and 8.4.
E. 8.3 and 8.4.
Answers: B
QUESTION: 27
What is an independent fiscal year variant (Please choose the correct sentence)?
A. It is a variant which the postings periods are only equal to the months of the year.
B. It is a variant which you can define different number of periods, according to the year.
C. It is a variant which each own fiscal year uses the same number of periods, and the
postings periods always start and end at the same day of the year.
D. It is a variant which allows the use of different number of posting periods.
E. It is a variant not normally used because of its particularity.
Answers: C

No comments:

Post a Comment